چگونه یک مقاله علمی بنویسیم – مواد و روش­ها

مواد و روش­ها


عموما هیچ محدودیتی در تعداد صفحات نیست، اما یک مفهوم کلیدی در این بخش این است که این بخش را تا حد امکان خلاصه نگه داریم. افراد این روش­ ها را به شکل انتخابی خواهند خواند. ممکن است خواننده تنها به یک فرمول یا بخشی از یک روش علاقه ­مند باشد. در اینجا می ­توان روش­های گوناگون را تحت سرفصل­های گوناگون به شکل جداگانه گزارش داد یا همه را به شکل ترکیبی ارائه نمود .

۸۲۷۵۸۰۹۹۲

هدف اصلی


این بخش ساده­ ترین بخش جهت نگارش است، اما بسیاری از افراد هدف را به درستی درک نمی­کنند. هدف مستندسازی مصالح و روش­های کلی است، تا شخص دیگری برخی یا تمام روش­ها را در مطالعات دیگر مورد مطالعه قرار داده یا شایستگی علمی کار شما را مورد بررسی قرار دهد. این بخش نه توصیف مرحله به مرحله­ ی آنچه انجام داده­ اید و نه یک بخش روش­ها و مجموعه­ ی دستورالعمل­ هاست. به­ خصوص، قرار نیست در این بخش داستانی تعریف نمایید. ضمنا، دفتر شما باید تمام اطلاعاتی که برای این بخش نیاز دارید را دربرگیرد.

نگارش بخش مواد و روش هاروش­ها

اصول :


تنها درصورتی­که مطالعه آنقدر پیچیده است که به این شکل می­توان کمی فضا ذخیره نمود، اصول را به صورت جداگانه توصیف نمایید.


مواد شیمیایی تخصصی، موارد مورد استفاده در زمینه­ ی زیست­ شناسی، و هر یک از مواد یا منابعی را که عموما در آزمایشگاه ها یافت می­شوند در متن بیاورید.


از مواردی از قبیل لوله­ های آزمایش، سر سمیلر، لیوان آزمایشگاه و غیره، یا تجهیزات استاندارد آزمایشگاه از قبیل یک نوع خاص از تجهیزات از قبیل سانتریفیوژها(Centrifuge)، اسپکتروفتومترها(Spectrophotometer)، پیپتورها(Pipettor) و غیره که در اکثر آزمایشگاها یافت می­شوند چشم­پوشی نمایید.
اگر استفاده از یک نوع خاص از تجهیزات، یک نوع انزیم، یا کشت میکروب در آزمایشگاه از یک تهیه­ کننده­ی به­ خصوص در جهت موفقیت آزمایش ضروری است، پس این وسیله یا آنزیم یا … و منبع باید انتخاب شوند، در غیراینصورت خیر.


موارد مورد استفاده ممکن است در یک پاراگراف جداگانه مورد استفاده قرار گیرند یا اینکه ممکن است همگام با روش­های شما شناسایی گردند.


در علم زیست­ شناسی، ما غالبا با محلول­ها سروکار داریم. آنها را با نام خطاب کرده و همگی را شامل غلظت­های(Concentration) واکنش­گرها، و PH محلول­های آبی، و حلال در محلول­های غیرآبی، به طور کامل توصیف می­کنیم.

روش­ها:


روش را شرح دهید (نه جزئیات هر روش که همگی از روش یکسان استفاده نمودند)
روش را به طور کامل شرح دهید، شامل ویژگی­هایی از قبیل درجه حرارت، دوره­ ی نهفتگی(Incubation Times) و غیره .


به جهت مختصرگویی، روش­های کنونی تحت سرفصل­های اختصاص داده شده به روش­های به­ خصوص یا گروهی از روش­ها عنوان گردد.


تعمیم – گزارش دهید که روش­ها چگونه در حالت کلی اجرا شدند، نه اینکه چگونه به شکل به­خصوصی در یک روز خاص اجرا گردیدند. همواره به این فکر کنید که چه چیزی به یک محقق دیگر در موسسه­ی دیگر که در حال کار روی پروژه خود است، مرتبط می­باشد.


اگر از روش­هایی استفاده نمایید که به خوبی مستند شده­اند، روش را با نام خطاب نموده و بس. برای مثال، آزمایش Bradford بسیار شناخته شده است. نیازی نیست روش را به طور کامل گزارش کنید – تنها بدین موضوع اشاره کنید که از آزمایش Bradford جهت تخمین غلظت پروتئین و شناسایی استاندارد مورد استفاده­ی شما استفاده نمودید. همین موضوع برای روش SDS-PAGE و بسیاری روش­های معروف دیگر در زیست­شناسی و زیست­شیمی(Biochemistry) هم صادق است.

سبک:


استفاده از زمان معلوم در هنگام مستندسازی روش­ها بدون استفاده از اول شخص بسیار مشکل یا غیرممکن است، که توجه خواننده را بیشتر به محقق جلب می­کند تا به کار. از این رو، هنگام نگارش روش­ها بیشتر نویسندگان از زمان مجهول سوم شخص استفاده می­نمایند.
در این بخش و هر بخش دیگر مقاله از نثر عادی استفاده نمایید – از لیست­های غیررسمی دوری نموده و از جملات کامل استفاده نمایید.
از موارد زیر اجتناب کنید:

موارد بیان شده و روش­ها مجموعه­ای از دستورالعمل­ها نیستند.
تمام اطلاعات و پیشینه­ ی توصیفی را حذف کنید – این موضوعات را برای بخش گفتگو نگه دارید.
اطلاعاتی را که به شخص سوم غیرمرتبط است حذف کنید، برای مثال اینکه از چه سطل یخی استفاده نمودید، یا اینکه چه شخصی به اطلاعات دسترسی پیدا کرده.

درباره ی shahriyar2266

مطلب پیشنهادی

چگونه یک مقاله علمی بنویسیم – نتایج

طول صفحه­ ی این بخش به مقدار و نوع داده­ هایی که باید گزارش شوند بستگی دارد. در صورتیکه ممکن است، جهت ارائه­ ی موثرتر نتایج، نتایج را به شکلی مختصر و با استفاده از اشکال و جداول بیان کنید. توصیه­ هایی در رابطه با این بخش در زیر آورده شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *